Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία
Email
Password
 
Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.
Βοηθάει η στράτα στο περπάτημα;Η απάντηση κρύβεται μόνο ένα «κλικ» μακριά!

«Πάρε μια στράτα στο μωρό! Θα το βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του και να περπατήσει πιο γρήγορα!», σας λέει η ξαδέρφη της μαμάς σας και μπαίνετε αυτόματα σε σκέψεις… Η συμβουλή μας; Μην ενδώσετε. Τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που η στράτα αποτελούσε «εργαλείο» ανάπτυξης…

Τα σημερινά δεδομένα…
Η στράτα πλέον δεν συνιστάται, καθώς, όπως επισημαίνουν οι ορθοπεδικοί, όχι μόνο δεν ενισχύει τη βάδιση αλλά μπορεί ακόμα και να την καθυστερήσει. Κι αυτό γιατί δίνει στο μωρό τη δυνατότητα να μετακινείται κουνώντας απλά τα πόδια του, χωρίς όμως να στηρίζει το βάρος του σώματός του σε αυτά. Ιδιαίτερα σε παιδιά που έχουν γεννηθεί πρόωρα ή με υπερτονία, που έχουν την τάση να περπατούν στις μύτες, η χρήση της στράτας είναι απαγορευτική γιατί μπορεί να ενισχύσει αυτή την τάση. Επιπλέον, αυξάνει το ρίσκο ατυχημάτων μέσα στο σπίτι. Το παιδί με την περπατούρα μπορεί να παρασύρει έπιπλα ή αντικείμενα στο πέρασμά του. Τέλος, οι γονείς, θεωρώντας ότι το παιδί τους είναι ασφαλές μέσα στην περπατούρα, δεν το επιβλέπουν εντατικά πράγμα που επίσης αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Αυτό το γνωρίζατε;
• Έρευνες έδειξαν ότι με τη στράτα τραυματίζονται περισσότερα παιδιά απ’ ό,τι με οποιοδήποτε άλλο προϊόν βρεφονηπιακής φροντίδας.
• Από το 2004 οι στράτες έχουν απαγορευτεί από την κυβέρνηση του Καναδά.Της Φλώρας Κασσαβέτη, με τη συνεργασία της Επίκουρης Καθηγήτριας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Λωρέττας Θωμαΐδου.

 
Στείλε το σχολιό σου
Για να καταχωρήσετε σχόλιο πρέπει να είσατε συνδεδεμένος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε
 
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μαρία-Αλεξάνδρα Μαγιάκου:
«Oι θεραπείες ύψους δεν είναι για όλα τα παιδιά...»
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
SHOPPING
Το παιχνίδι είναι μεταδοτικό! Μεταδώστε το!
Η νέα σειρά LATTJO από την ΙΚΕΑ  θα εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να παίζουν περισσότερο μαζί, καθημερινά!